INIMA ȘI CROITORUL

La un croitor vestit, vine-o inimă rănită
Și cu ochii plini de lacrimi, cere să fie cusută!
Croitorul o priveşte, plin de milă și căldură
Și incearcă să-i găsească fir şi petec pe măsură!

El o coase şi-o ,,descoase" despre ce s-a întâmplat,
Ştiind că nu-i prima dată, când vine la reparat!
Ea sfioasă-şi pleacă ochii:-- ,,Ştiu, că nu te-am ascultat!
Mai repară-mă o dată şi promit că nu mai fac!"

Scuturându-şi capul, trist, croitorul o întreabă :
,, Scuză-mă, dar nu rezist... Cum de eşti atât de bleagă?
Te-am cusut de-atâtea ori, sfaturi bune, eu ți-am dat,
Însă nu trece prea mult şi iar vii la reparat!

Milă-mi este-acum de tine..ciudă-mi e că nu m-asculți,
S-alegi cu mai multă grijă şi să ştii când să renunți!
Te-arunci cu ,, capu"-nainte, crezând că stau brațe întinse,
Te trânteşti cu toată forța, de zid şi de uşi închise !

Uită-te şi tu la mine, că-s bătrân şi nu mai pot,
Teamă-mi e de ziua-n care, n-am să pot pune la loc
bucățelele pe care le-ai împrăştiat prin lume...!
Ai să pierzi inconştiento, chiar şi sufletul din tine!"

Fiecare-,,mpunsătură" care-i provoca durere,
O primea ca pe-o pedeapsă: resemnată...în tăcere!
Croitorul puse firul, tare, ca dojana grea!
--,,Sper c-această cusătură, să îți fie ultima!"

...................................................

Fiecare inimă cred c-a fost la croitor,
Cu o rană de cuvânt, de iubire sau de dor!
Cred că ați ghicit desigur, croitorul cel sărman,
Vestit, plin de iscusință... este creierul uman!

Dacă inima ar fi de natură ascultătoare,
Poate n-ar mai fi nevoie, creierul, să o repare!

Autor/Liliana Smerea Vacaru

SĂRBĂTOAREA IZVORUL TĂMĂDUIRII ..Creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi Vineri 13 Aprilie 2018, praznicul "Izvorul Tămăduirii".

 Sărbătoarea se referă la vindecarea minunată a unui orb, care și-a recăpătat vederea după ce Maica Domnului i-a vestit lui Leon cel Mare să-l ducă să se spele cu apa unui izvor aflat într-o pădure din apropierea Constantinopolului.  Potrivit Tradiției, Leon, pe când era neîncoronat, întalnește un bătran orb în grădina din apropierea vechii cetăți bizantine. După ce discută cu acesta despre Dumnezeu și Învierea Domnului, orbul îi cere să-i dea apă și să-l ducă în cetate. Leon caută în împrejurimi un izvor și în momentul în care constată că nu are de unde să-i dăruiască orbului apă, i se descoperă Maica Domnului și îi spune: "Nu este nevoie să te ostenești, căci apa este aproape. Pătrunde, Leone, mai adânc în pădure și, luând cu mâinile apa tulbure, potolește cu ea setea orbului și unge cu ea ochii lui cei întunecați". Făcând ascultare, Leon găsește izvorul, îi potolește setea orbului și după ce-l spală pe acesta pe față, apa îi dăruiește puterea să vadă.
Ca urmare a vindecarii minunate, când Leon cel Mare ajunge împărat, zidește pe locul vindecării o biserică în semn de recunoștință pentru ajutorul primit de la Maica Domnului.

N-AI DREPTUL SĂ MĂ JUDECI

Nu mă cunoşti, n-ai dreptul să mă judeci! N-am împărţit acelaşi drum la doi,
Nu am urcat desculţi acelaşi munte, E mare depărtarea între noi.  

Nu-mi judeca greşelile făcute,
N-avem aceleaşi lecţii de-nvăţat,
N-ai cum să-mi vezi nici rănile din suflet
Nici demonii cu care m-am luptat.

Nu mă privi de parcă m-ai cunoaşte,
Pe chipul meu nu poţi citi nimic,
Închisă este poarta către mine
Iar ochiul ce-ţi arunci, atât de mic.

Mi-am înfruntat zi după zi destinul
Şi nu m-am plâns chiar dacă mi-a fost greu,

ASCUNDEM RĂNI ÎN SUFLET.......

,,Ascundem răni....
în suflet,în minte
și zâmbetul,adeseori ni-i rană,
ne punem măști,dar lacrima sub pană
își risipește amarul în cuvinte .

Și toate-s răni..
și visul și uitarea,
tăcerile ne dor și ne apasă
tristețile-n privire își fac casă
în gânduri se așterne resemnarea.


Ce ne-a rămas?

REGIM ALIMENTAR PENTRU HEPATITA CRONICA


Regimul pe care îl recomand bolnavilor de ficat l-a experimentat cineva din familie, cu rezultate de excepție: vindecare totală. Iți trebuie voință, dar merită. E un drum sigur și "curat" către sănătate. Mult succes! 


Alimente interzise

Există 4 grupe de alimente ce trebuie evitate, cel puțin patru săptămîni, pentru ca organismul să suporte hrana dietetică.
1. Orice fel de zahăr rafinat, glucoză, fructoză, malțul, concentrați de zahăr ca: siropuri, melasă etc. În acest interval de patru săptămîni, se recomandă chiar evitarea mierii de albine!
2. Toate făinurile albe: pîinea albă, aluaturile, prăjiturile, budincile, orezul decorticat. Combinația dintre zahărul rafinat și făina albă este deosebit de periculoasă. Sunt bolnavi la care prăjiturile acționează ca o otravă.
3. Toate sucurile de fructe si legume, chiar si proaspete, presate sau cumpărate, și fructele conservate, sau fructele fierte, chiar și neindulcite.
4. Toate grăsimile "denaturate": ulei, margarină.


Alimente absolut necesare
  


1. Pîine integraăa din diverse sortimente de cereale. Toate aluaturile care se consumă trebuie sa fie din făină integrală.
2. Zilnic, un terci de cereale proaspăt măcinate sau germeni de cereale.
Rețeta terci de cereale: se face dintr-un amestec de grîu și secară, sau numai grîu. Din amestec se iau 3 linguri și se macină în rîșnitț de cafea (mai mare, nu prea fin). Măcinarea trebuie făcută proaspăt, de fiecare dată. Cerealele măcinate vor fi amestecate cu apă rece, ca un terci. Se lasă pînă la 12 ore să stea. Apa va fi astfel calculată, ca după amestecare să nu se arunce nimic. După 5-12 ore, acest terci se va combina, în funcție de anotimp, cu fructe, zeama de lamîie, 1 linguriță miere (numai cateodată), 1 linguriță smîntînă sau nuci măcinate. Se recomandă adăugarea în terci a unui măr.
În loc de apă, terciul se poate face cu: iaurt, lapte sau lapte acru. În acest caz, celelalte ingrediente trebuie evitate, deoarece se produc balonări.
Alta metodă de preparare a terciului: 3 linguri de secară sau grîu (nu se amestecă) se lasă peste noapte (circa 12 ore) în apă rece, nefiartă, la înmuiat. Dimineața, boabele se pun într-o sită și se clătesc cu apă proaspătă. Peste zi, ramîn uscate. A doua noapte se pun din nou la înmuiat cu apă, dimineața următoare se clătesc din nou. Acest procedeu se repeta timp de 3 zile, pînă germenii boabelor ating dimensiunea de circa 1/3 cm. În tot timpul germinării, boabele trebuie să stea la temperatura camerei (nu prea rece, nici prea cald). Acesti germeni pot fi consumați sub formă de terci, cu fructe etc. sau produse lactate.
3. Alimentația trebuie compusă zilnic, iî mare parte, din legume proaspete și fructe proaspete, în proportie de 1/3 din hrana zilnică. Cu cît proporția de produse proaspete e mai mare, cu atît vindecarea este mai sigură.


Pregătirea hranei proaspete. Exemple:  
 
* Salata verde: se amestecă cu smîntîna, ulei, lămîie și ceva verdeață (pătrunjel, după anotimp).
* Conopida: rasă mărunt, cu nuci si smîntînă.
* Castraveți: cu coajă cu tot, tăiați felii, cu iaurt, ulei, mărar, pătrunjel verde, ceapă verde-cozi sau felii de roșii.
* Gulii: cu ulei, pătrunjel, ceapă sau cu smîntînă și nuci măcinate.
* Dovlecel: ras cu mere, lapte acru.
* Varza roșie: tăiata felii, cu ulei, lamîie, mere.
* Varza acră: natur sau cu ceva ulei de floarea-soarelui, ceapă, hrean ras.
* Spanac: tăiat fin, cu ulei, lamîie, ceapă.
* Roșii: felii, cu ulei si ceapă.
* Salate de fructe: fructe de sezon, eventual cu nuci tăiate și frișcă.

Legume care cresc în pămînt:

* Morcov: ras, cu măr ras, nuci măcinate și zeamă de lamîie, sau ca salată, ras în felii cu ceapă tocată mărunt, ulei, lămîie, pătrunjel verde.
* Păstîrnac: ras mărunt cu lamîie, smîntînă, nuci măcinate sau salată ca morcovul.
* Ridichi: tăiate felii, cu puțină sare și pătrunjel verde, mărar.
* Țelină: rasă fin cu mere, nuci sau smîntană.
* Toate legumele amintite se pot prepara dupa gustul propriu.

 * Se combină întotdeauna două legume ce cresc deasupra pămîntului cu două din pamînt, alternativ. Cu cît boala e mai grea, cu atît proporția de legume crude trebuie să fie mai mare.
4. Absolut necesare sunt grăsimile naturale: unt și uleiurile presate la rece. Bolnavul trebuie sa mănînce grăsimi, problema e ce fel:
În ordine: untul sau smîntîna, apoi uleiul presat la rece, apoi margarina, apoi slănina crudă, apoi slănina fiarăa. Untura,îin ultimul rînd.
Grăsimile naturale sunt necesare pentru asimilarea vitaminelor liposolubile și garantarea acizilor grași nesaturați. In special la bolnavii suferinzi de ficat sau vezica biliară: grăsimile nu trebuie incălzite impreună cu alte alimente. De exemplu, daca se fierb legume impreună cu orice fel de grăsime, aceasta intră in porii legumelor, astfel legumele devin greu digerabile și necesită, pentru emulsionarea grăsimii, mai multă fiere (bila) decît dacă grăsimea se adaugă după preparare.
De asemenea, se vor evita, la toate bolile aparatului digestiv, prepararea la tigaie, caz in care grăsimea intră in alimente.
Cea mai bună toleranță o are grăsimea naturală, care de milenii e consumată de om: untul, dar nu în cantități mari.

Cînd fructele crude nu sunt suportate

Fructele crude sunt absolut necesare pentru vindecare. Daca sunt tolerate sau nu depinde nu de felul fructelor, ci de faptul daca din restul alimentatiei s-au scos complet fructele fierte sau conservate, sucurile sau toate zaharurile rafinate.

 Exemplu: dacă un bolnav a mîncat duminică compot de mere și miercuri mănîncă un măr crud, pot aparea balonarile. In acest caz, de vină e flora intestinală.
* Fructele crude nu se vor consuma ca desert, ci înaintea alimentelor gătite.
* Consumul de crudități împreună cu alimente fierte este un motiv în plus pentru evitarea zahărului. Bolnavul nu poate în aceste condiții să scape de balonari și gaze și dă vina pe crudități, în loc sa renunțe la zahăr.

Toleranța verzei și a legumelor cu păstaie
Varza și legumele cu păstaie au fost întotdeauna interzise la bolnavii digestivi, nu numai la bolnavii biliari sau hepatici - o mare greșeală. Ele sunt, din contra, o completare la celelalte legume. Toleranța verzei și a păstăilor este dependentă de doi factori: corecta lor preparare (grăsimea se introduce la sfarșitul prepararii) și evitarea zahărului, a fainii albe, a sucurilor și fructelor fierte. Toate felurile de varză se vor suporta cel mai bine crude, ca salată.

Problema proteinelor

 Este foarte important ca bolnavii de ficat să nu facă exces de proteine, indiferent dacă sunt din carne, pește, ouă, brînză de vaci etc. Dintr-o frică exagerată de lipsa de proteine a mînca, zilnic, 1/2 kg brînză de vaci, cum fac mulți oameni, e pentru ficat un balast. Brînza de vaci poate fi consumată în cantități limitate, în cazul în care în alimentația zilnică nu intră cantități mari de lapte sau produse animale. Cînd alimentația e "acoperită" de principiile descrise mai sus, nu trebuie ca bolnavul să-și facă probleme în ce privește aportul de proteine.
Se vor evita absolut cafeaua, tutunul și alcoolul.

Tratamentul medicamentos
Nerespectarea dietei alimentare nu poate fi inlocuită de nici un fel de medicamente. Singurele medicamente pe care le recomand sunt vitamina C și aminoacizii. Ele nu daunează și îi dau bolnavului siguranța că are tot ce-i trebuie ficatului.

Principii de viață pentru bolnavul de ficat
Esențiale sunt culcarea devreme și sculatul devreme, plimbarea dimineața și seara, odihnă după masă. Nu se fac excese in sport. Psihicul trebuie menajat, evitandu-se atmosfera încărcată, discuțiile și situațiile care aduc o stare nervoasă. Gînduri constructive și optimiste. Pentru vindecarea bolii hepatice acest sfat este de extremă importanță.
Cu toate aceste indicații aș adăuga un ceai care a făcut și face minuni în bolile de ficat: ceaiul de ciulin (Silybum Marianum), care are ca substanță activă silimarina.
Rețeta: 1 linguriță fructe de ciulin se opărește cu 1/4 l apă fiartă. Se face o infuzie, lăsîndu-se 10 minute. Se bea călduț, cu inghițituri mici, pe nemîncate, de trei ori pe zi. Pentru îmbunătațirea gustului și pentru întărirea efectului, se poate adăuga menta, în proporții egale.

Vindecare grabnică vă doresc celor în suferință !

REMEDIUL PENTRU VARICE


 Cauzele apariției varicelor sunt .... predispoziție genetică,modificări hormonale,statul prea mult în picioare,lipsă de activitate fizică....etc Această rețetă naturistă  reduce apariția venelor varicoase.Acționează mult mai rapid decât cremele și gelurile din farmacii.
ingrediente 

- 1/2 lingură  pulpă de aloe vera
- 120 g de morcovi 

INTREBARI SI RASPUNSURI LA UN INTERVIU DE ANGAJARE



  1. Care sunt punctele forte( tari) ?
VARIANTE RĂSPUNS..
- abilitățile mele de gestionare a timpului sunt excelente și sunt o persoană organizată, eficientă și excelez la locul de muncă
- mă integrez ușor în restul colectivului,
- mă înțeleg bine cu persoane diferite
- mă concentrez pe rezultate și nu mă las până nu le finalizez
- mă adaptez ușor la cerințele și volumul de lucru
- îi ajut pe cei din jurul meu de câte ori pot
- când lucrez la un proiect, nu îmi propun doar sa ating termenele limită.
- prefer să finalizez proiectul cu mult înainte de expirarea termenului
- ma măndresc cu abilititățile pe care le am in relația cu clienții si cu capacitatea de a rezolva situații care ar putea deveni dificile
- sociabil,spirit de echipă

CUM SE PĂSTREAZĂ MUȘCATELE PESTE IARNĂ

 Păstrarea mușcatelor peste iarnă este una dintre marile probleme ale celor care iubesc aceste flori – foarte rezistente, de altfel.  Este știut faptul că mușcatele au câteva nevoi specifice pe timpul sezonului rece, iar dacă se respectă o serie de reguli, ele vor ”înverzi” din nou în primăvară și vor fi la fel de bogate în flori ca și în anul precedent. .....by agrointel.ro
1.Mușcatele se păstrează la temperatura de 10-14 grade C.
- La primul semn de răcire severă a vremii, chiar dacă mușcatele sunt, unele dintre ele, încă pline de flori, sacrificați-le florile și puneți ghivecele într-o încăpere luminoasă și cu temperaturi care să nu ajungă la 0°C pentru cele drepte, în timp ce în cazul celor curgătoare temperatura nu trebuie să scadă sub 5°C. De asemenea, în încăperea în care de depozitați mușcatele temperatura nu trebuie să depășească 10 -14°C. De reținut este faptul că temperaturile mai joase la care este supusă mușcata în timpul iernii favorizează înflorirea. Astfel, păstrarea mușcatelor se poate face fie în pivniță, fie într-un garaj bine izolat sau într-o încăpere care nu este încălzită pe timpul iernii.
De precizat este faptul că mușcatele curgătoare sunt mai sensibile decât cele drepte și sub nici o formă acestea nu trebuie depozitate în pivniță. Aceste specii are nevoie de lumină și de un spațiu suficient de aerisit și în timpul iernii.
2, Tăiați lăstarii verzi.
- Înainte să le băgați la adăpost este indicat să tăiați lăstarii cu flori sau fără, așa cum se face tăierea din primăvară la vița de vie, numărând cepii și coardele după muguri. Tăiați ramurile florii la 2-4-6 ochi, nu mai mult, în funcție de vigoare. De dorit e să păstrați doar structura puternică, lemnificată, pentru că ramurile firave sau cele verzi, putrezesc sau se usucă peste iarnă. În timp ce tufănicile din care au fost selecționate atâtea soiuri de crizanteme, dau din pământ, mușcatele emit lăstari din ochii dorminzi pe care îi lăsați pe ramurile puternice. Nu aveți nevoie de nimic altceva decât de curajul necesar pentru a fasona mușcatele înainte să le prindă gerul.
3. Nu schimbați pământul și nu îl îmbogățiți cu minerale.
- Dacă este necesar puteți face această operațiune primăvara când scoateți mușcatele afară. Mușcata hibernează și tocmai de aceea nu are nevoie de elemente nutritive suplimentare pentru a se hrăni. Este importantă să nu aibă posibilitatea de a se dezvolta în timpul iernii, pentru că energia consumată se poate resimți primăvara la înflorire.
4. Peste iarnă , mușcatele se udă 1-2 ori pe lună.
-  Nu udați mușcatele peste iarnă decât rar, o dată sau de două ori pe lună și nu abundent. Este suficient să menții solul suficient de umed, dar fără a permite băltirea apei. Dacă planta este udată excesiv, poate apărea un tip de parazit la rădăcina plantei, cauzând putrezirea rădăcinii și tulpinii. Mușcata nu rezistă la temperaturi mai mici de 5°C.