REMEDIUL PENTRU VARICE


 Cauzele apariției varicelor sunt .... predispoziție genetică,modificări hormonale,statul prea mult în picioare,lipsă de activitate fizică....etc Această rețetă naturistă  reduce apariția venelor varicoase.Acționează mult mai rapid decât cremele și gelurile din farmacii.
ingrediente 

- 1/2 lingură  pulpă de aloe vera
- 120 g de morcovi 

INTREBARI SI RASPUNSURI LA UN INTERVIU DE ANGAJARE



  1. Care sunt punctele forte( tari) ?
VARIANTE RĂSPUNS..
- abilitățile mele de gestionare a timpului sunt excelente și sunt o persoană organizată, eficientă și excelez la locul de muncă
- mă integrez ușor în restul colectivului,
- mă înțeleg bine cu persoane diferite
- mă concentrez pe rezultate și nu mă las până nu le finalizez
- mă adaptez ușor la cerințele și volumul de lucru
- îi ajut pe cei din jurul meu de câte ori pot
- când lucrez la un proiect, nu îmi propun doar sa ating termenele limită.
- prefer să finalizez proiectul cu mult înainte de expirarea termenului
- ma măndresc cu abilititățile pe care le am in relația cu clienții si cu capacitatea de a rezolva situații care ar putea deveni dificile
- sociabil,spirit de echipă

CUM SE PĂSTREAZĂ MUȘCATELE PESTE IARNĂ

 Păstrarea mușcatelor peste iarnă este una dintre marile probleme ale celor care iubesc aceste flori – foarte rezistente, de altfel.  Este știut faptul că mușcatele au câteva nevoi specifice pe timpul sezonului rece, iar dacă se respectă o serie de reguli, ele vor ”înverzi” din nou în primăvară și vor fi la fel de bogate în flori ca și în anul precedent. .....by agrointel.ro
1.Mușcatele se păstrează la temperatura de 10-14 grade C.
- La primul semn de răcire severă a vremii, chiar dacă mușcatele sunt, unele dintre ele, încă pline de flori, sacrificați-le florile și puneți ghivecele într-o încăpere luminoasă și cu temperaturi care să nu ajungă la 0°C pentru cele drepte, în timp ce în cazul celor curgătoare temperatura nu trebuie să scadă sub 5°C. De asemenea, în încăperea în care de depozitați mușcatele temperatura nu trebuie să depășească 10 -14°C. De reținut este faptul că temperaturile mai joase la care este supusă mușcata în timpul iernii favorizează înflorirea. Astfel, păstrarea mușcatelor se poate face fie în pivniță, fie într-un garaj bine izolat sau într-o încăpere care nu este încălzită pe timpul iernii.
De precizat este faptul că mușcatele curgătoare sunt mai sensibile decât cele drepte și sub nici o formă acestea nu trebuie depozitate în pivniță. Aceste specii are nevoie de lumină și de un spațiu suficient de aerisit și în timpul iernii.
2, Tăiați lăstarii verzi.
- Înainte să le băgați la adăpost este indicat să tăiați lăstarii cu flori sau fără, așa cum se face tăierea din primăvară la vița de vie, numărând cepii și coardele după muguri. Tăiați ramurile florii la 2-4-6 ochi, nu mai mult, în funcție de vigoare. De dorit e să păstrați doar structura puternică, lemnificată, pentru că ramurile firave sau cele verzi, putrezesc sau se usucă peste iarnă. În timp ce tufănicile din care au fost selecționate atâtea soiuri de crizanteme, dau din pământ, mușcatele emit lăstari din ochii dorminzi pe care îi lăsați pe ramurile puternice. Nu aveți nevoie de nimic altceva decât de curajul necesar pentru a fasona mușcatele înainte să le prindă gerul.
3. Nu schimbați pământul și nu îl îmbogățiți cu minerale.
- Dacă este necesar puteți face această operațiune primăvara când scoateți mușcatele afară. Mușcata hibernează și tocmai de aceea nu are nevoie de elemente nutritive suplimentare pentru a se hrăni. Este importantă să nu aibă posibilitatea de a se dezvolta în timpul iernii, pentru că energia consumată se poate resimți primăvara la înflorire.
4. Peste iarnă , mușcatele se udă 1-2 ori pe lună.
-  Nu udați mușcatele peste iarnă decât rar, o dată sau de două ori pe lună și nu abundent. Este suficient să menții solul suficient de umed, dar fără a permite băltirea apei. Dacă planta este udată excesiv, poate apărea un tip de parazit la rădăcina plantei, cauzând putrezirea rădăcinii și tulpinii. Mușcata nu rezistă la temperaturi mai mici de 5°C.

TRUC PENTRU ÎMULȚIREA TRANDAFIRILOR

 Metoda Burrito...by agrointel.ro

METODĂ SIMPLĂ ȘI EFICIENTĂ de înmulțire a butașilor de trandafiri cu ajutorul hârtiei de ziar! Este foarte ușor de aplicat și, cel mai important, nu vă costă nimic dacă vreți să înmulțiți frumoasele roze pe care le aveți deja în grădină. Aveți nevoie doar de butași de trandafiri, ziare, apă și pungi de plastic!

  presupune învelirea în hârtie umedă a butașilor de trandafiri. Alegeți acei butași care nu sunt mai subțiri decât un creion normal, dacă sunt mai groși este foarte bine dar mai subțiri decât atât nu este recomandat. 

- Lungimea trebuie să fie de 15-20 de centrimetri! De precizat că tăierea de jos a butașului se face ca de obicei sub un ochi iar cea de sus aproximativ între două ochiuri. La fel de important de reținut este faptul că trebuie să alegeți numai butașii sănătoși, fără vreo urmă de boală. Dacă cel puțin un butaș va avea o simplă pată de mucegai sau altă boală atunci este posibil ca în timpul păstrării să fie afectați toți ceilalți butași care sunt sănătoși.

Procedura este simplă: strângeți butașii într-un mănunchi și înveliți-i într-un ziar în așa fel încât să fie acoperiți din toate părțile. Unii grădinari preferă să pună între butași un strat subțire de mușchi de pământ, care reglează nivelul de umiditate. Această ”turtă” din ziare și butași trebuie înmuiată în apă dar nu foarte tare. Puteți umezi o bucată o țesătură, să o scurgeți puțin și să înveliți în ea ”turtele”.

Atenție! Dacă ați udat ziarul prea tare atunci în puteți lăsa să se scurgă puțin. După acești pași trebuie să puneți butașii împachetați astfel într-o pungă de plastic și să îl depozitați undeva la întuneric timp de două săptămâni la o temperatură ideală cuprinsă între 13-16 grade Celsius.

AFLĂ CÂND IEȘI LA PENSIE DUPĂ ANUL NAȘTERII


 Românii ies la pensie mult prea devreme. La această concluzie au ajuns guvernanţii, care au găsit o mo- dalitate ca să ne ţină mai mult în câmpul muncii. Vârsta de pensionare la femei va creşte cu doi ani, astfel că cele născute în Ian 1971 îşi vor vedea liniştite de bătrâneţe abia la 65 de ani. Egalitate între bărbaţi şi femei.
Asta am cerut, asta am avut. Nimeni nu a ştiut, însă, că cei din Ministerul Muncii se vor gândi să aplice acest tratament şi în ceea ce priveşte ieşirea la pensie. Dacă în 2010, aleşii ţării stabiliseră prin noua legea pensiilor ca femeile să iasă din câmpul muncii la 63 de ani, în loc de 60 şi bărbaţii la 65, în loc de 62, după 3 ani, subiectul pensionării a revenit în prim plan. Pe site-ul ministerului există un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.
Aici se anunţă că atât femeile cât şi bărbaţii vor primi pensie de la stat la 65 de ani. Dacă proiectul va trece, primele afectate de această măsură sunt cele născute în Ian 1971 şi se va întâmpla în 2035. Atingerea acestei vârste se face gradual, în funcţie de data naşterii, la fiecare 3 luni, adăugându-se câte o lună.
continuare aici .. sursa :         http://adf.ly/1bWPA1

CELE MAI AFURISITE SOACRE ÎN FUNCȚIE DE ZODIE

Cele mai multe soacre încearcă să controleze relația...să ia parte la deciziile cele importante sau vor să aibă ultimul cuvânt.De cele mai multe ori...soacrele intervin și despart cupluri mai repede decât o ceartă serioasă..
Cele mai rele soacre pot fi identificate și cu ajutorul zodiacului. Afla care sunt cele mai afurisite soacre în funcție de zodie.
Soacra Berbec
Persoane sociabile și dinamice,nativele din Berbec sunt nervoase și tensionate asemenea unui butoi cu pulbere. Datorită egoismului lor poți avea probleme în relația de cuplu .Femeia din Berbec va ignora toate dorințele tale pentru a le satisface pe ale ei .
Nativa din Berbec își iubește mult copilul așa de mult încât îl va sufoca  de atâta afecțiune și va încerca să ia decizii pentru el , chiar dacă e demult adult .
Soacra Taur
Conservatoarea Taur va fi sceptică asupra relației voastre încă de la început .Ți se va părea despotică  și posesivă la început , mai ales cu nepoții. Nu încerca să o critici ,cucerește-o cu cadouri și încearcă să fii cât mai sinceră , dar diplomată cu ea.
Soacra Rac
Mama cloșcă a zodiacului...are o lesă invizibilă în jurul copiilor săi , pentru protecția lor. O soacră Rac va construi o fortăreață pentru familia ta și va încerca să protejeze nepoții de orice pericol.Se va comporta civilizat și va evita conflictele.....dar va zdruncina relația voastră încet și sigur.
Nu ai cum să o câștigi de partea ta , pur și simplu nu o să te placă niciodată pentru că nu ești și nu vei fi niciodată suficient de bună pentru fiul ei .
Soacra Fecioară
Cea mai hipohondră ,analitică și critică femeie din zodiac va pune la îndoială tot ceea ce faci în legătură cu copilul ei sau cu nepoții ei . Îi place să ordone și nu se va sfii să intervină la tine în casă dacă va găsi un fir de praf pe mobilă sau dacă mâncarea ta nu va avea suficient gust .
Fecioara va privi cu ochi critic și cheltuielile familiei și nu se va feri să-ți spună că nu știi să drămuiești banii.

PENTRU MAMA

E'nceput de primăvară.Azi e opt și mi-am dat seama
Fiindcă gândul zboară singur,de la sine,către mama.
Au trecut și-mi trec prin viață poate sute de femei,
Însă mai presus de toate astăzi este ziua ei.

Dumnezeu a creat lumea,dar riscă să se destrame...
N-a putut fi peste tot , de-asta le-a creat pe mame.,
Știm cu toții că doar c-o floare nu se face primăvară.
Însă dacă i-o duci mamei parcă-i prima zi de vară.

De-asta azi gândești la ea,și nu-i clipă mai frumoasă,
Căci acolo unde-i „mama„ tot acolo e „acasă,
Inima te cheamă acolo,du-te-n ochi să o privești,
Du-i o floare,ia-o-n brațe,spune-i sincer c-o iubești.

C-o să vina clipa-n care n-ai să mai poți prin cuvinte...
Astăzi poți s-o ții în brațe,mâine poate doar în minte,
Și-atunci va fi prea târziu să-i șoptești aceste gânduri,
O să fie prea departe să citească aceste rânduri.

Iar dacă deja-i departe,privește spre cer zâmbește,
Căci oriunde-ar fi acum ,o iubești și.......te iubește.
   Autor/Flick

" PENTRU TOTDEAUNA ! '

" „Pentru totdeauna!” – poate-nsemna „mâine”,
„Pentru totdeauna!” – poate-nsemna „DOI”...
Dar ce mai contează – „mâine” sau „poimâine” –
Când un sloi de gheaţă zace între noi?!

Eu zâmbesc aiurea, tu zâmbeşti buimac,
Chipurile, parcă, ni-s cioplite-n stâncă...
Vocea mea-i stridentă – vocea ta e seacă
Şi –ntre noi, căscată, stă o râpă adâncă.

Cine-i primul care s-a răcit, deodată?
Cine-i cela ce, întâi, s-a plictisit?
Asta nu vom şti-o, poate, niciodată –
Ştiu doar că năprasnic şi-adânc te-am iubit.

Cine pentru cine doar un moft a fost?
Dar , pentru reproşuri, timpu-i prea târziu...
În încrâncenare, cred că n-are rost
Să ţintuim clipa ceasului pustiu.

„Pentru totdeauna!” – putea-nsemna „mâine”,
Putea să însemne totul sau nimic...
Dar ce mai contează „mâine sau „poimâine”? –
Azi, când sloi de gheaţă stă, tăcând chitic,

Între două trupuri ce păreau sudate
Pentru veşnicie – ce-o fi-nsemnând ea! –
„Te iubesc” sunt, astăzi, cuvinte ciudate –
Cum ciudată-mi pare chiar făptura ta.

...”Pentru totdeauna!” – poate-nsemna „mâine” –
Vorbe ce-mi evocă secetă-n grădini...
Dar ce mai contează „mâine” sau „poimâine”? -
Când, de fapt, iubite - suntem doi străini... "

Autor /Boris Ioachim

FĂ RAI DIN CE AI...


 Povestea ce v-o spun acuma
 Nu-ncepe cu a fost odată,
 S-a întâmplat într-un spital
 Cu doi bătrâni loviţi de soartă.

 Salonul de un alb imaculat
 Cu două paturi mici era dotat.
 Unul la geam în care odihnea 
Un trup firav şi blând cu ochi de catifea.

 Altul lângă perete aşezat
 C-un bătrânel tot ţintuit la pat.
 Prieteni buni au devenit în suferinţa lor,
 Căci nu aveau pe nimenea șă ceară ajutor.

 Îşi depănau cu resemnare
 Frânturi din amintiri pierdute,
 Să-şi facă zilele frumoase
 De a lor chinuri să mai uite.

 Bătrânul de lângă perete
 Deloc nu se putea mişca,
 Întrebând des pe-al său tovarăş
 Pe geam ce nou se mai zărea.

 Iar el, amănunţit îi descria
 Un parc cu tot ce-n jurul lui era,
 Copii jucându-se la topogan,
 Un lac cu nuferi albi de porţelan,

 Bătrâni ce stau la umbra de castan,
 Îndrăgostiti ce-şi fură săruturi pe maidan
 Şi câte-n Cer şi stele-i povestea
 Să uite boala grea ce-l măcina.

 Imaginile ce le descria
 De multe ori stârneau invidia
 Pentru o zi şi-ar fi dorit măcar
 Să fie el în patul plin de har.

 Mult n-a trecut,dorinţa s-a-mplinit,
 Al lui prieten bun s-a prăpădit....
 Infirmiera atunci el a rugat
 La geam să-l mute, în patul celuilalt.

 S-a ridicat în capul oaselor
 Vroind a admira a geamului decor,
 Dar o mirare mută l-a uimit
 Când nu văzu nimic decât un zid.

 Strigă infirmiera buimăcit
 Şi o-ntrebă stingher,nedumerit,
 De ce al lui prieten altceva vedea
 În loc de acel zid de la fereastra sa ?

 - Cum dumneavoastră n-aţi ştiut
 Că decedatul orb era ?
 - El n-a văzut nici măcar zidul
 Pe care îl vezi dumneata !!!

 Apoi cu vocea stinsă
 De lacrimi gâtuită, 
A spus.
-Ţi-a-ncurajat viaţa chinuită !!!

 Concluziile le trageţi singuri
 Voi cititorii mei iubiţi ,
 Atâta pot eu să vă spun 
 De invidie vă feriţi.

 Să dai cu sufletul ce dai
 Şi din ce ai,să îţi faci Rai !!!
 Cu inima să dai de poţi
 Şi Rai să-ţi faci din orice colţ !!!
    Autor/ Necunoscut

CUM E MAI BINE ?

Vecinul meu a pus într-una
Grădina lui, cât a-ncăput,
Cu ceapă, usturoi și roșii
Și i-au dat toate,tot ce-a vrut.

Eu am sădit mereu în viață
Pe-ntregul vieții însorit
Iubire,gânduri bune,lumină,
Și n-am cules ce-aș fi dorit.

Am dat cu trandafiri în oameni,
Dar unii fiind de soare goi,
Oprindu-și florile luminii
Mi-au întors spinii înapoi.

Mă-ntreb acum,știind răspunsul,
Ce e mai bine deci să fii,
Un grădinar ca fiecare
Sau un nebun ce-aprizi făclii ?

Ce e mai bine pentru oameni,
Ce e mai bine să sădești
Mărar și usturoi și ceapă
Sau sentimente omenești.

    Autor/Virgil Carianopol

CEA MAI FRUMOASĂ FEMEIE

  Ce mai frumoasă femeie e doar o poveste.
 Femeile-s toate frumoase ca focul
 Şi tari ca speranța ce-aduce norocul.
 Cea mai frumoasă femeie e cea care este.

 Cea mai frumoasă femeie e doar o simțire,
 Candoare de-o clipă şi gânduri de-o viață,
 Sau floare de piatră ce crește prin gheață,
 Fior ce renaște, în orice privire.
 
 Cea mai frumoasă femeie-i, mereu, lângă tine,
 Te ţine de mână, te-nvaţă iubirea
 Şi-ţi dă, prin speranţă, mereu fericirea.
 Cea mai frumoasă femeie nu pleacă, ci vine.
 
 Ce mai frumoasă femeie nu-i cea cu renume,
 Renumele vine, renumele pleacă,
 Pe lume sunt toate făcute să treacă.
 Femeia-i frumoasă, atunci când rămâne.
 
 Cea mai frumoasă femeie-i frumoasa Idee,
 Ce crește în viață o casă şi-o floare,
 Ţi-aprinde, în noapte, o rază de soare.
 Cea mai frumoasă femeie e-n orice femeie,
 Cea mai frumoasă Femeie e tot o Femeie.
 
Autor Văduva  George